Nordmenn skal ikke få gifte seg mer enn en gang…med utenlandsk statsborger

I regjeringsplattformen som ble presentert sent i går kveld, 17.01,19 heter det at regjeringen skal «vurdere begrensninger i antall familieetableringer for å bekjempe flerkoneri». Det betyr i praksis at regjeringen vil utrede hvor mange ganger nordmenn kan gifte seg med en fra utlandet – og hente ektefellen til Norge.- Vi legger opp til at det blir en maksgrense for hvor mange ganger man kan hente en ektefelle til Norge. Har du hentet en kone fra utlandet, er det ikke sikkert du får hentet en til. Dette skriver Dagbladet nyheter på nett 18.01.2019 https://www.dagbladet.no/nyheter/frp-kan-bli-ulovlig-a-hente-ektefelle-til-norge-mer-enn-n-gang/70673580

– Frp’s utgangspunkt er at man kan hente en ektefelle én gang, sier innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim i Fremskrittspartiet.

Tordner mot Ropstad: - Helt horribelt

Vil hindre misbruk

Utgangspunktet for utredningen og et eventuelt lovforslag er ønsket om å bekjempe flerkoneri, men loven vil også ramme dem som finner en livsledsager under studier eller ferie i utlandet. Etablerer man seg i Norge, har den norske statsborgeren «brukt opp» sin ene mulighet til å finne kjærligheten i utlandet og ha et liv i hjemlandet.
(Tekst fra Dagbladet)

Min kommentar:
Og gå inn å bestemme over hvem noen skal få gifte seg med er ett radikalt inngripen i menneskers privatliv og ikke noe en assosierer med ett liberalt politisk parti. Man ville tro ett parti som Frp ville kjempe på barrikadene for det motsatte, individets frihet til ikke å få grunnleggende ting i privatlivet overstyrt av en konge, en diktator, en stat eller eller noe slags overformynderi.

Nå er argumentene her flerkoneri, kriminalitet og folk som snakker en kommende ektefelle inn i noe de ikke ville gjort om de kjente personen eller omstendigheten ordentlig. I så fall er det mer akseptabelt, men da må det spisses og gjøres forståelig at det er dette det dreier seg om. Ett lovforslag må og være slik att dette ikke rammer menneskers grunnleggende frihet.
En forlengning av dette kan være andre stater kommer med «motreaksjon,» og Norske menn og kvinner vil bli avslått om de ønsker gifte seg med en øst europeisk eller Russisk statsborger kan en tenke seg.
Videre kan man tenke seg att det etter en tid vil bli oppfattet som diskriminerende att det ikke gjelder Norsk/Norsk forhold. Hvorfor skal skal Norske statsborgere få gifte seg med andre Norske statsborgere mer enn en gang ? Det kan og skape uønskede situasjoner og belastninger ikke minst for barn f.eks. Det kan og lage situasjoner der en av partene blir utnyttet, presset, truet osv. Så har man de mange sakene som belaster rettsvesenet. Hva sier likestillings prinsippene, FN og ulike dirkrimineringsombud rundt om i verden til det ?

FN menneskerettighetserklæring som Norge har undertegnet er klar:
Artikkel 16.
1. Voksne menn og kvinner har rett til å gifte seg og stifte familie uten noen begrensning som skyldes rase, nasjonalitet eller religion. De har krav på like rettigheter ved inngåelse av ekteskapet, under ekteskapet og ved dets oppløsning.
2. Ekteskap må bare inngås etter fritt og fullt samtykke av de vordende ektefeller.
3. Familien er den naturlige og grunnleggende enhet i samfunnet og har krav på samfunnets og statens beskyttelse-

Det er og i strid med hele ånden i deklarasjonen som f.eks :
Artikkel 12.
Ingen må utsettes for vilkårlig innblanding i privatliv, familie, hjem og korrespondanse, eller for angrep på ære og anseelse. Enhver har rett til lovens beskyttelse mot slik innblanding eller slike angrep.-

https://www.fn.no/Om-FN/Avtaler/Menneskerettigheter/FNs-verdenserklaering-om-menneskerettigheter

Derfor minner vi politikerne på att slike inngrep går inn på det som er «hellig» for mange og er utenfor hva politiker bør og kan, styre.
Hva de derimot kan styre er kriminalitet på området. Tvang, villedning, håndheving av aldersgrenser o.l. Der er det bare bra att staten foretar skjerpinger, men lovforslaget må fremheve linjen mellom å bekjempe utnyttelse og destruktive intensjoner. Det å ikke bevege seg inn på politistatens tanketerritorier.
Menneskers liv er ikke i hendene på Kongen eller staten, og en forventer att politiske partier som vil verne folks frihet er seg bevisste på nettopp det.

Helge Dahl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.